URBAN GAMES, Martin Rigo och Michael Wicke

Trots att staden är full av möjligheter till att ha roligt så hör till ovanligheten att folk utnyttjar dem. Översvämningar betraktas som hot, vinden är mest bara kall, regnet är bara blött och rörelsen genom staden är oftast utformad för att enbart gå så fort som möjligt. Den stad vi eftersträvar är mer än bara en plats att bo på, det är en plats där det är lätt att leka och umgås i stadens rum och mellanrum.

Vi vill därför omvärdera det urbana möblemanget och uppmuntra till en hållbar livsstil genom att göra det roligare att agera miljövänligt. Eftersom man aldrig vet hur saker och ting kommer se ut i framtiden så föreslår vi lösningar som är möjliga att rekonstruera och göra om. Vi lever i ett samhälle som är beroende av att människor tar ansvar för både sitt eget liv och sin egen stad. Vi vill därför inte bygga för människor utan med människor.

Historiskt sätt har torgen i staden utgjort en viktig mötesplats för människor och inte primärt för bilar.Vår lösning är att använda flexibla installationer som vattenspeglar och odlingslådor, för att understryka dessa torg som allmänna platser istället för parkeringsplatser.

Ett exempel är att jobba med multifunktionella platser. En plats där mormor undervisar i matlagning medan morfar ser vad grannens barn håller på med. En plats där ungdomar får möjlighet att utforska sina intressen och talanger och där vuxna spenderar sin fritid med att plantera grönsaker och träffa vänner.

Detta inlägg publicerades i Analyser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s