Vandrande skolbussar!?

En lösning för att minska antalet bilar kring skolorna är att införa så kallade ”vandrande skolbussar”. Dessa ”bussar” går ut på att barn som bor nära varandra träffas på en särskild ”hållplats” eller hämtar varandra på vägen till skolan för att promenera dit tillsammans, beroende på hur gamla barnen är kan man låta dem gå själva eller med någon vuxen, vuxenansvaret fördelas då mellan föräldrarna.

Vandrande skolbussar har fler fördelar än att det blir färre bilar på gatorna, barnen får röra på sig och om de går utan vuxna får de lära sig att hantera ett större ansvar. ”Bussar” med ansvariga vuxna blir å andra sidan en mötesplats för föräldrar att träffa andra föräldrar och deras barn.

För vandrande skolbussar krävs det för det första engagerade vuxna och för det andra är det dags att kolla in barnens vägar till skolan. Kanske är trottoarerna alldeles för smala för två barn i bredd eller så hänger buskar vilt ut i gångbanan.

Så ta en promenad med småknattarna och leta upp ekorrarna, vattenpölarna och alla de mörka hörnen tillsammans, och glöm inte att berätta om ni hittar något intressant!

Detta inlägg publicerades i Analyser, Bakgrund, Upptäcksfärd Alingsås. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vandrande skolbussar!?

  1. Monica skriver:

    En jättebra idé. Det motverkar dessutom alienationen i samhället och ALLT som gör det är av godo! Sedan får man hoppas att det finns många föräldrar som är beredda att lägga denna väl investerade vardagstid på sina barn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s